Hey, deze foto of tekst heeft © copyright | Flowa Fotografie
Canon

Blog: Canon van Emmen

17/10/2016 , , admin

Canon van Emmen

Twee jaar lang is door heel veel mensen hard gewerkt aan de Canon van de gemeente Emmen.

Dit boek is een initiatief van Erfgoednetwerk Emmen en is gemaakt in het kader van Van Goede Grond, Emmen culturele Drentse gemeente.

En op 9 oktober kwam het boek dan eindelijk uit !

Toen ik dan eindelijke een exemplaar bemachtigd had, was mijn eerste reactie ‘Wauw’! ‘Dat zo’n klein stukje wereld zo veel geschiedenis bevat! Het is namelijk een best dik boek geworden. En het ziet er hartstikke mooi uit! Verhalen, gedichten, oude foto’s, nieuwe foto’s, alles wisselt elkaar af. Best bijzonder om daar ook jouw foto’s tussen te ontdekken.

De canon werd officieel gepresenteerd in het Atlas Theater, tijdens de voorstelling Bloei! Muziek, beelden en dans werden afgewisseld met twee spelers die een verhaal over Emmen vertelden, over de geschiedenis.

flowa-bloei3-2

Tijdens het optreden werd aan wethouder Bouke Durk Wilms het eerste exemplaar aangeboden.

flowa-canon01-2

Na de voorstelling was er een klein feestje voor genodigden, waarbij de voorzitter van Stichting Erfgoednetwerk Emmen, de uitgever van Uitgeverij Drenthe en de wethouder nog een speech gaven. 

Dit was voor mij een uitgelezen kans om mijn camera mee te nemen naar het theater, dat mag namelijk niet zo vaak.. Bij dit blog dan ook een paar foto’s van Bloei! en de canon. Overigens het boek is te koop via uitgeverijdrenthe.nl voor slechts 15 euro. Ook is er nog een bijbehorende kalender te krijgen.

flowa-canon02-2

Ik vond het hartstikke leuk om hier aan mee te werken en ik denk dat iedereen die hier aan bijgedragen heeft, weinig of heel veel, hartstikke trots kan zijn!

Hilde

Leave a comment