Hey, deze foto of tekst heeft © copyright | Flowa Fotografie

Blog: Luchtballonvlucht

27/10/2016 , , admin

Ballonvaart

In de zomer zie je ze heel vaak langzaam door de lucht heen zweven, luchtballonnen.

flowa-luchtballon-64-2

Zodra het weer goed genoeg is stijgen heel veel ballonvaarders op, met telkens nieuwe gasten, om de wereld van bovenaf te bewonderen.

In allerlei kleuren en modellen wordt er genoten en soms naar de mensen beneden gezwaaid.

Persoonlijk lijkt het me niets om in een bakje de lucht door te gaan. Bij ballonvaren heb ik dan ook nog nooit echt stil gestaan. Zo’n ballon in de lucht ziet er ieniemienie uit maar op de grond zijn ze echt heel groot.

 In iedergeval groter dan ik had verwacht.

flowa-luchtballon-24-2

Daar kwam ik achter in september, toen ik het eens van dichtbij ging bekijken.

Het vergt veel voorbereiding om de lucht veilig in te gaan. Het weer, maar ook de wind moet goed zijn en de plek om op te stijgen groot genoeg.

flowa-luchtballon-39

Met meerdere mensen wordt het bakje vastgemaakt aan de ballon, waarna de ballon opgeblazen wordt. Als dat gebeurd is de bovenkant van de ballon nog open, dus eerst kun je er door heen kijken. Dit wordt pas later dichtgemaakt.

Foto’s maken, zo dichtbij, van een ballon is hartstikke leuk, helemaal omdat de mooie kleuren er echt uitspringen. Wel moet ik zeggen, de vlam was nogal heet 

……

flowa-luchtballon-61-2

Bijgaand een paar foto’s van het klaarmaken van de ballon. En de persoon in het bakje op de eerste foto? Die is veilig geland en is met de foto’s in ieder geval tevreden !

Hilde

Leave a comment